Contact: 0570 63 08 57
Maandag tot vrijdag - 09:00 - 17:30
visual
vervolg image

Hippisch recht

header-underline
Mr. Fleur Havers heeft zich gespecialiseerd in het hippisch recht. Haar liefde voor paarden en pony’s begon al op jonge leeftijd. Momenteel gaat zij regelmatig te paard de natuur in. Paardrijden is heerlijk, maar het is niet ondenkbaar dat er een conflict ontstaat waarbij een paard betrokken is.    
 
U ontdekt bijvoorbeeld na aankoop van uw paard dat het kreupel is. Dat was bij de aankoop nog niet zichtbaar. U kunt de koop ongedaan maken of schadevergoeding vorderen. Het is overigens verstandig om de afspraken over de koop/verkoop van een paard goed vast te leggen in een koopovereenkomst.
Een andere conflictsituatie is dat uw paard gewond is geraakt door slecht weg- of bermonderhoud. U wilt de wegbeheerder aansprakelijk stellen voor de schade. Of u wordt als eigenaar van uw paard zelf aansprakelijk gesteld voor de schade die uw paard heeft aangericht.
De pensionhouder kan ook uw wederpartij in een conflict zijn als het bijvoorbeeld over betaling van huurpenningen gaat of als hij zijn zorgplicht voor uw paard schendt als u zelf niet in de gelegenheid bent om uw paard te verzorgen.
 
En zo zijn er nog tal van conflictsituaties over een paard denkbaar. Hippisch recht omvat onder meer de volgende onderwerpen:
  • Koop en verkoop van het paard
  • Ongevallen en letsel
  • Schade door uw eigen paard
  • Huur en verhuur van het paard
  • Rechten van de pensionklant
  • Innen pensiongelden van wanbetalers
  • Stalreglement
  • Zorgplicht voor het paard
  • Veterinaire keuringen
 
Wanneer u extra informatie over deze onderwerpen wilt of behoefte hebt aan advies of bijstand, neemt u dan contact met mr. F. Havers op.
 

Laatste nieuws

25
Sep
De kantonrechter oordeelt dat een opleidingsmanager bij Saxion moet terugkeren in zijn functie en bij de management overleggen. Publicatie uitspraak: ECLI:NL:RBOVE:2018:3487 Lees meer
20
Oct
De kernactiviteit van u als vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen is het opvangen en begeleiden van de melder van ongewenst gedrag op... Lees meer
28
Sep
Stel, u bent huurder van een woonruimte en uw verhuurder meldt dat hij de woonruimte die u huurt, wil renoveren,... Lees meer

Beet!

Ondernemersspreekuur

Soms heeft u als ondernemer behoefte aan een klankbord. Maar weet één adviseur wel alles te vertellen? Kon u maar klankborden met meer deskundigen tegelijk… Dat kan, met het ondernemersspreekuur van de Deventer Adviseurs! In dit ondernemersspreekuur slaat u in één keer een jurist, notaris, verzekeringsdeskundige én een accountant aan de haak. Gratis. Lees meer

 

Eric de Ridder van Postma van de Graaff.

Adviseert graag op het gebied van zakelijke verzekeringen.
 

Eelco Opbroek van Opbroek Netwerk Notarissen.

Meedenkend notaris voor zaken waar u niet elke dag bij stil wilt staan.
 

Teus Brunekreeft van Accoris Ondernemersservice.

Spart graag met u over de business van morgen en overmorgen.
 

Brigitte Siesling van Van Overbeek de Meyer Advocaten.

Weet alles op het gebied van arbeidsrecht: de vraagbaak op het gebied van arbeidsrecht.

Updates ontvangen

Wilt u updates op het gebied van advocatuur en mediation ontvangen, meld u dan hieronder aan.