Contact: 0570 63 08 57
Maandag tot vrijdag - 09:00 - 17:30
visual
vervolg image

Mediation

header-underline

Wanneer kiest u voor mediation?

U kiest voor mediation wanneer twee partijen een conflict hebben en u er niet zonder hulp samen uit kan komen. Denk aan een situatie waarbij ongewenste gedragingen of onduidelijkheden de werkrelatie bemoeilijkt hebben. Ongewenst gedrag kan bijvoorbeeld zijn: seksuele intimidatie, pesten, agressie en geweld, bedreiging of discriminatie.

 

Het doel is om gezamenlijk een passende oplossing te zoeken zodat een gerechtelijke procedure voorkomen kan worden. U kiest voor mediation wanneer u belang hebt bij het behoud van de relatie of wanneer u een gerechtelijke procedure en de daarmee gepaard gaande hoge kosten wilt voorkomen.

 

Wat is de rol van een mediator?

De mediator begeleidt als neutrale derde het bemiddelingsproces en heeft vooraf geen informatie over het conflict. Zo kan de mediator zonder vooroordeel en voorkennis met de partijen aan een bemiddelingsproces beginnen. Mediation streeft naar een win--win situatie, ofwel een oplossing waarin beide partijen zich kunnen vinden.

 

Mr. Brigitte Siesling is MfN-geregistreerd mediator bij van Overbeek en de Meyer advocaten. Met haar persoonlijke aanpak heeft ze aandacht voor de emotionele zaken die vaak meespelen bij een conflict. Brigitte is oprecht geïnteresseerd in mensen en wat hen beweegt. Ze doorziet snel situaties en de dieper liggende belangen van partijen.

 

Brigitte is als mediator gespecialiseerd in arbeidsconflicten en ongewenst gedrag op de werkvloer. Haar kennis op het gebied van arbeidsrecht komen in het kader van mediation goed van pas. Zo kunt u bij Brigitte terecht in geval van arbeidsconflicten, (dreigend) ontslag, ziekteverzuim en re-integratie, medezeggenschap, bestuursconflicten, conflicten binnen een team of tussen ambtenaren. Brigitte heeft ervaring in arbeidsconflicten binnen onder meer de (thuis)zorgsector en binnen de advocatuur.

 

Mediation of procedure aanhangig maken?

Als u te maken hebt met een arbeidsconflict dan hebt u de optie om er via bemiddeling uit te komen of om een om een gerechtelijke procedure te starten. Maar hoe besluit u welke optie het beste is voor u?

 

Mediation heeft een aantal voordelen:

 

Mediation streeft naar bemiddeling met het oog op behoud van de arbeidsrelatie

Door te procederen is de kans groot dat u opgebouwd krediet bij uw werkgever of werknemer verspeelt en de arbeidsrelatie verstoord raakt. Een gerechtelijke procedure duurt lang en is voor beide partijen onzeker. Omdat mediation een vorm is van bemiddelen hebt u meer invloed op de uitkomst en het behoud van de arbeidsrelatie.

 

Mediation is goedkoper dan een gerechtelijke procedure starten

Zowel aan mediation als een procedure zijn kosten verbonden. De kosten van een procedure lopen snel op. U hebt bovendien het eindresultaat niet in de hand omdat de rechter beslist. Bij mediation hebt u meer zicht op de kosten en wordt de overeenkomst pas gesloten als beide partijen akkoord zijn.

 

Mediation is sneller dan een gerechtelijke procedure

Gemiddeld vergt een mediation 1 à 2 bijeenkomsten. De bemiddeling wordt gemiddeld binnen één maand succesvol afgerond. Het is op basis van vrijwillige deelname; de weg naar de rechter blijft altijd open.

 

Neemt u gerust contact met ons op als u meer informatie wilt of behoefte hebt aan advies of bijstand.

Laatste nieuws

25
Sep
De kantonrechter oordeelt dat een opleidingsmanager bij Saxion moet terugkeren in zijn functie en bij de management overleggen. Publicatie uitspraak: ECLI:NL:RBOVE:2018:3487 Lees meer
20
Oct
De kernactiviteit van u als vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen is het opvangen en begeleiden van de melder van ongewenst gedrag op... Lees meer
28
Sep
Stel, u bent huurder van een woonruimte en uw verhuurder meldt dat hij de woonruimte die u huurt, wil renoveren,... Lees meer

Beet!

Ondernemersspreekuur

Soms heeft u als ondernemer behoefte aan een klankbord. Maar weet één adviseur wel alles te vertellen? Kon u maar klankborden met meer deskundigen tegelijk… Dat kan, met het ondernemersspreekuur van de Deventer Adviseurs! In dit ondernemersspreekuur slaat u in één keer een jurist, notaris, verzekeringsdeskundige én een accountant aan de haak. Gratis. Lees meer

 

Eric de Ridder van Postma van de Graaff.

Adviseert graag op het gebied van zakelijke verzekeringen.
 

Eelco Opbroek van Opbroek Netwerk Notarissen.

Meedenkend notaris voor zaken waar u niet elke dag bij stil wilt staan.
 

Teus Brunekreeft van Accoris Ondernemersservice.

Spart graag met u over de business van morgen en overmorgen.
 

Brigitte Siesling van Van Overbeek de Meyer Advocaten.

Weet alles op het gebied van arbeidsrecht: de vraagbaak op het gebied van arbeidsrecht.

Updates ontvangen

Wilt u updates op het gebied van advocatuur en mediation ontvangen, meld u dan hieronder aan.