Contact: 0570 63 08 57
Maandag tot vrijdag - 09:00 - 17:30
visual
vervolg image

Column februari 2012

header-underline
01
Feb

In de navolgende zaak staat de ziekte obesitas morbide het functioneren van de werknemer danig in de weg. Is deze chronische ziekte reden genoeg om de arbeidsovereenkomst te laten beëindigen?

Wat is obesitas morbide?
Obesitas is ernstig overgewicht. Obesitas wordt morbide obesitas genoemd als het risico op gezondheidsproblemen of ernstige ziekten als gevolg van obesitas aanzienlijk stijgt. Er is sprake van een morbide obesitas als je een Body Mass Index (BMI) hebt van 40 (kg/m2) of meer. 

De wereldgezondheidsorganisatie erkent obesitas als een ernstige ziekte die als zodanig behandeld moet worden. Het is tevens een chronische ziekte. Dit betekent dat obesitas onder controle te brengen is, maar er geen genezing voor bestaat.

Ontbinding of niet?
Het gaat in deze zaak om de 42-jarige werknemer Evert, die 15 jaar in dienst is bij de werkgever. Evert is ‘allround productie vakman zware folie’. En lijdt aan morbide obesitas. De afgelopen jaren heeft hij zich regelmatig ziek gemeld. Behandeling door een diëtiste heeft tot gewichtsverlaging geleid, maar in de zomer van 2010 is het gewicht van Evert weer sterk toegenomen. Evert heeft nu ook knieklachten. In februari 2011 heeft de werkgever Evert laten weten de arbeidsovereenkomst te willen beëindigen, omdat Evert niet goed meer inzetbaar is en zijn collega’s steeds zijn werk moeten opvangen. Evert heeft zich vervolgens ziek gemeld, maar de bedrijfsarts heeft hem weer hersteld verklaard. 

Geldt het opzegverbod ex art. 7:670 BW?
De werkgever vraagt aan de kantonrechter te Zwolle ontbinding van de arbeidsovereenkomst. Evert beroept zich op het opzegverbod ex art. 7:670 BW. Dit artikel bepaalt dat een werkgever gedurende twee jaren niet kan opzeggen gedurende de tijd dat de werknemer ongeschikt is te werken wegens ziekte. Verder stelt Evert dat hij sinds januari 2011 serieus aan het afvallen is en inmiddels 47,7 kilo lichter is geworden. 

De kantonrechter neemt als uitgangspunt dat morbide obesitas een chronische ziekte is en dat Evert door zijn klachten zijn werk niet meer op een adequate manier kan verrichten. Daarmee staat naar het oordeel van de kantonrechter vast dat Evert arbeidsongeschikt is in de zin van de wet. Dat brengt met zich mee, gelet op de reflexwerking van de opzegverboden, dat het ontbindingsverzoek niet kan worden ingewilligd, tenzij zich zodanige omstandigheden voordoen dat de arbeidsovereenkomst toch behoort te eindigen. 

De kantonrechter hecht veel waarde aan hetgeen de werkgever over haar verwachtingen m.b.t. het herstel van Evert heeft geuit. De werkgever had immers nagelaten op ondubbelzinnige wijze kenbaar te maken dat Evert moest werken aan zijn herstel en dat zij verwachtte dat hij zijn overgewicht zou aanpakken om weer op normale wijze zijn functie te kunnen uitoefenen. De werkgever had pas eind oktober/begin november 2010 Evert voor het eerst duidelijk kenbaar gemaakt dat hij een eigen verantwoordelijkheid heeft ten aanzien van obesitas en dat, als hij die verantwoordelijkheid niet neemt, er een conflict op de loer ligt. Evert is vervolgens vanaf januari 2011 door middel van een cursus gewichtsmanagement begonnen met afvallen. 

De kantonrechter begrijpt wel dat de werkgever betwijfelt of dit structureel is, omdat al eerder sprake is geweest van afvallen en weer aankomen. De kantonrechter vindt dat het op de weg van de werkgever had gelegen om Evert in zijn afvalpoging te ondersteunen en hem aldus een redelijke, laatste kans te bieden. Het besluit van de werkgever Evert te ontslaan komt dan ook te vroeg en de kantonrechter wijst het ontbindingsverzoek af. 

Het valt niet te ontkennen dat op de werkgever een behoorlijke zorgplicht voor (chronisch) zieke werknemers, zoals morbide obesitas patiënten, rust!

Laatste nieuws

25
Sep
De kantonrechter oordeelt dat een opleidingsmanager bij Saxion moet terugkeren in zijn functie en bij de management overleggen. Publicatie uitspraak: ECLI:NL:RBOVE:2018:3487 Lees meer
20
Oct
De kernactiviteit van u als vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen is het opvangen en begeleiden van de melder van ongewenst gedrag op... Lees meer
28
Sep
Stel, u bent huurder van een woonruimte en uw verhuurder meldt dat hij de woonruimte die u huurt, wil renoveren,... Lees meer

Beet!

Ondernemersspreekuur

Soms heeft u als ondernemer behoefte aan een klankbord. Maar weet één adviseur wel alles te vertellen? Kon u maar klankborden met meer deskundigen tegelijk… Dat kan, met het ondernemersspreekuur van de Deventer Adviseurs! In dit ondernemersspreekuur slaat u in één keer een jurist, notaris, verzekeringsdeskundige én een accountant aan de haak. Gratis. Lees meer

 

Eric de Ridder van Postma van de Graaff.

Adviseert graag op het gebied van zakelijke verzekeringen.
 

Eelco Opbroek van Opbroek Netwerk Notarissen.

Meedenkend notaris voor zaken waar u niet elke dag bij stil wilt staan.
 

Teus Brunekreeft van Accoris Ondernemersservice.

Spart graag met u over de business van morgen en overmorgen.
 

Brigitte Siesling van Van Overbeek de Meyer Advocaten.

Weet alles op het gebied van arbeidsrecht: de vraagbaak op het gebied van arbeidsrecht.

Updates ontvangen

Wilt u updates op het gebied van advocatuur en mediation ontvangen, meld u dan hieronder aan.