Sport & recht

Sport neemt in onze maatschappij een heel belangrijke plaats in. De financiële en commerciële belangen in de sport zijn meestal groot en leiden steeds vaker tot juridische geschillen. Geschillen kunnen zich voordoen op het gebied van de selectie en kwalificatie van de sporter voor wedstrijden of sportevenementen. De sporter die tijdens de wedstrijd iemand blesseert, kan daarvoor tuchtrechtelijk door de vereniging/sportbond aangepakt worden maar wellicht ook strafrechtelijk of civielrechtelijk aansprakelijk gesteld worden. Spelers en verenigingen krijgen te maken met tucht- en arbitragezaken.

Als sportvereniging heb je te maken met het aangaan van arbeidscontracten, spelers- en trainerscontracten, aansprakelijkheden van bestuurders, dopinggebruik, conflicten tussen het bestuur en één of meer (sport)leden of tussen de vereniging en de bond.

‘Hoe ga je als vereniging om met de preventie én aanpak van discriminatie en seksueel grensoverschrijdend gedrag?’ is een vraag waar een sportvereniging mee te maken kan krijgen.     

Sport is dé passie van Mr. Adriaan van Overbeek de Meyer. Hij heeft diverse marathons gelopen en zowel gevoetbald als gehockeyd. Nog steeds beoefent hij enthousiast de sporten tennis, wielrennen, skiën, paardrijden, zeilen en golfen.

Graag helpt Adriaan sportorganisaties en sporters bij onderwerpen als:

Neem contact op met Adriaan als u advies wenst of juridische bijstand op de onderwerpen die hierboven zijn aangegeven. Hij is u graag van dienst.